Sunday 2 June 2013

Christian Dior - jesen/zima 2014.

Predstavljena je nova kolekcija za nadolazeću jesen i zimu, a Žena-cvijet je neobična i drugačija kolekcija, koja je retro modi dala potpuno novi izgled.





Svaki komad je rastavljan na dijelove i analiziran. Posebno zanimljiv motiv je dekorativni element koji se primjeti na tkanini. Cvjetovi bili od zglobova do koljena, oko bedra, pa sve do ramena - u uzorcima na čizmama i haljinama s volumenom, ukrašenima perlicama i šljokicama.

                      

Strapless, crno bijele uske haljine i korzeti imaju zadatak da prikažu nježnu stranu sofisticirane i jake žene. Pepita uzorak nalazi se na uskoj strapless haljini, nježno ružičastoj pletenoj suknji, na cipelama, topovima i korzetima.




Na klasične Dior torbe idu cipele špičastog vrha, baš kao i na bijele i crne svilene haljine slobodnog kroja gdje su dominirali i printevi ženske glave, ruku i buketa, a ovi printevi su izvedeni po ranim Warholovim crtežima iz 50-ih godina. 
Ova kolekcija hvaljenog belgijskog dizajnera Raf Simonsa vrlo je nosiva i pomalo vraća narušeni ugled slavne francuske kuće Dior.



0 comments: